ALKMAAR PROEFT BIER

Vorig jaar was de eerste editie van het evenement Alkmaar proeft bier. Een benefietavond speciaal voor de lokale kinderen die door financiële beperkingen niet goed mee kunnen in de maatschappij.

De opbrengsten van “Alkmaar Proeft Bier” komen volledig ten goede aan Stichting Van Hilten Fonds Alkmaar. Samen iets terug doen voor de maatschappij onder het genot van een proeverij en live entertainment!  

   

Voortreffelijke gerechten en hapjes, bereid door culinaire meesters en geserveerd met bijpassende lokale bieren van Alkmaarse en andere lokale brouwers.

Dit jaar komen we weer terug met het leukste evenement van Alkmaar!

Op vrijdag 23 november 2018 organiseert de Ronde Tafel 6 Alkmaar in samenwerkingen met Stichting Van Hilten voor de tweede maal het “Alkmaar Proeft Bier” festival: hét evenement Voor Alkmaarders, Door Alkmaarders! 

De tweede editie van “Alkmaar Proeft Bier” richt zich wederom speciaal op ondernemend Alkmaar en liefhebbers van bier die het goede doel een warm hart toedragen. 


SCHAATSKLINIEK

Op 3 maart 2016 heeft het van Hiltonfonds het eerste schaatskliniek georganiseerd voor het goede doel. Het was een eenmalig en uniek evenement op IJsbaan de Meent in Alkmaar, voor het goede doel Stichting Sportkind Alkmaar.

Speciaal voor deze gelegenheid kwam de Amerikaanse topcoach Peter Mueller naar Nederland. De deelnemers aan de clinic gaan met hem schaatsen. Samen met Jakko-Jan Leeuwangh en Lars Elgersma, Alkmaarders en in het verleden getraind door Peter. Zij vertellen hoe het werkt in het topschaatsen en hoe men Olympisch goud kan winnen.

Stichting Sportkind ondersteunt kinderen in de leeftijd van 7 tot 15 jaar, waarvan ouders of verzorgers onvoldoende financiële middelen hebben om hun kind(eren) te laten sporten. Het betreft veelal kinderen uit probleemgezinnen, waarvoor sport fungeert als uitlaatklep en structuur biedt naast de veelal moeilijke thuissituatie.

Stichting Sportkind neemt zowel de contributie als een compleet nieuw tenue (om stigmatisering tegen te gaan) voor hun rekening. Voor de screening van de financiële situatie alsmede de gezinssituatie wordt gewerkt met zeer betrokken maatschappelijk werkers. Het contact verloopt veelal via gezinsvoogden verbonden aan Bureau Jeugdzorg.


BADEENDJESRACE

Het badeendjesrace evenement in Alkmaar was in samenwerking met andere ronde tafels. En was jaren een groot succes! Elk jaar probeerden ze de opbrengst van het jaar daarvoor te verhogen en slaagde daar elke keer in. Zo konden meerdere goede doelen geholpen worden!

Het was ook een evenement waar heel Alkmaar van genoot!

KINDERKERMIS BERGEN

Helaas hebben we niet heel veel informatie meer van ons evenement kinderkermis Bergen. Hieronder een krantenartikel over het evenement, we moeten nog even goed de archieven induiken voor foto's.


Krantenartikel

Kermis voor goed doel

 23 juni 2009

Op het plein bij Restaurant Grand Café Gusto in het centrum van Bergen wordt dit jaar weer een kermis georganiseert. De opbrengst van deze kermis gaat in zijn geheel naar het goede doel: het Dr. van Hiltenfonds.

De Ronde Tafel nr. 6 is een vereniging die onderlinge vriendschappen bevordert, en stimuleert dat kennis en ervaringen worden uitgewisseld. Naast persoonlijke ontplooiing is het leveren van een gezamenlijke bijdrage aan de gemeenschap één van de speerpunten. 

De opbrengsten uit deze serviceprojecten en activiteiten zijn ondergebracht in de stichting 'Dr. Van Hiltenfonds'. Dr. van Hilten was een bekende Alkmaarse kinderarts en lid van De Ronde Tafel nr. 6. Hij was de grondlegger van deze stichting. Vanuit het fonds worden activiteiten ten behoeve van kinderen in de regio Alkmaar financieel ondersteund. 

De Kinderkermis in Bergen is één van deze serviceprojecten.


Steun het oudste kinderfonds van Alkmaar!

Wilt u ook bijdragen aan onze doelstellingen?  Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden. 

Neem graag contact met ons op voor meer informatie.